MONIPUOLISET HITSAUSPALVELUT LAHDESTA KOKO SUOMEEN

Soita ja kysy lisätietoa meiltä!

Lahtelainen RJ ProWelder Oy mahdollistaa sinulle joustavamman mahdollisuuden palvella asiakkaitasi entistäkin paremmin. Kauttamme tavoitettavissasi on juuri tarvitsemasi määrä metallialan rautaista osaamista erilaisiin tehtäviin. Tarjoamme kaikkea kokoonpanosta hitsauspalveluihin Lahdesta käsin ensisijaisesti Etelä-Suomen alueella, ja tarpeen vaatiessa kauempanakin. Vahvuutemme on siinä, että kauttamme saat erikoistumista ja osaamista vaativiin tehtäviin kunnon tekijän juuri tarpeesi mukaan.

MIG- ja MAG-hitsaus

Termit MIG ja MAG ovat peräisin englanninkielisistä sanoista Metal-Arc Inert Gas Welding ja Metal-Arc Active Gas Welding. 


Kun puhutaan MIG- tai MAG-hitsauksesta, tarkoitetaan kaasukaarihitsausmenetelmää. Se on tarkkuutta vaativa prosessi, jossa valokaari palaa ympäröitynä suojakaasulla hitsauslangan ja työkappaleen välissä. Pienet metallipisarat siirtyvät langan päästä hitsisulaan. Langansyöttölaite syöttää tasaisella nopeudella hitsauslankaa hitsauspistooliin ja siitä edelleen valokaareen. 


On normaalia liittää hitsauslaitteistoon kaukosäätimiä, joilla hallitaan ainakin langansyöttöä tai hitsausjännitettä. Kaukosäätimet voivat olla esimerkiksi jalkapolkimia tai hitsauspistooliin integroituja säätimiä oman mieltymyksen mukaan. Me olemme tutustuneet vuosien varrella monenlaisiin metallipajoihin ja tottuneet käyttämään erilaisia laitteistoja.


Hitsaaminen on aina ammattilaisen tehtävä, sillä prosessissa hyödynnetään – taitamattomissa käsissä – vaarallisia elementtejä.

TIG-hitsaus

TIG-hitsaus tulee sanoista Tungsten Inert Gas Arc Welding. Kyseessä on myöskin kaasukaarihitsausprosessi, jossa valokaari palaa sulamattoman volframielektrodin työkappaleen välissä suojakaasun ympäröimänä. 


Suojakaasu on useimmiten argonia, sillä se ei reagoi sulan kanssa. TIG-hitsausta voidaan tehdä lisäainetta syöttäen tai ilman lisäainetta. Tämä menetelmä on omiaan vaativien putkistojen hitsauksiin, ruostumattomien putkien ja putkipalkkien hitsaukseen ja valmistukseen, ohuiden aineiden hitsaukseen, alumiinien ja erikoismetallien hitsaukseen sekä pieniin korjaushitsauksiin. 


Tekniikkaa hitsaamiseen on saatavilla monenlaista. Riippuu käyttäjän mieltymyksistä ja käyttötarkoituksesta, mikä menetelmä kannattaa valita. Osaavan hitsaajan käytössä työvälineenä saattavat olla niin perinteiset viilat ja rautasahat kuin tietokoneohjatut työkoneetkin.

Tutustu referensseihimme